Succesvolle verkoop van importeur en groothandel in verbandmiddelen

Opdracht:

De eigenaar van deze onderneming naderde zijn pensioengerechtigde leeftijd en heeft ons gevraagd de verkoop van zijn onderneming te begeleiden. Het bedrijf bestaat al 15 jaar en heeft een goede reputatie opgebouwd. De onderneming doet zaken met zorgverzekeraars, ziekenhuizen en apotheken, drogisterijen etc. Goede omzet en prima marge. Kortom: complex maar wel te verkopen.

Actie:

Uiteraard zijn wij het traject gestart met een aantal gesprekken met de verkoper. Het is best een complexe zaak omdat er ook met zorgverzekeraars werd gehandeld. Uiteindelijk hebben wij een goede analyse gemaakt en zijn wij uitgekomen op een redelijke vraagprijs. Vervolgens zijn wij gaan kijken naar mogelijke kopers. Na diverse gesprekken met mogelijke kopers zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij een afnemer.

 

Resultaat:

Onderhandelen met een afnemer is aan de ene kant gemakkelijk (hij kent de onderneming en de producten), maar aan de andere kant speelt het afbreukrisico dan ook mee. Door zorgvuldig te onderhandelen en te zorgen voor een goede sfeer tijdens de besprekingen zijn wij er met alle partijen uitgekomen. De aandelen van dit bedrijf zijn recent overgedragen aan de Koper.

 

van links naar rechts Oscar Mensen, Ron Pustjens en Thijs Muijsenberg

Zowel Pustjens als Muijsenberg hebben een uitgebreide achtergrond in bedrijfsovernames, management en bedrijfsfinancieringen, onder andere bij Rabobank en ING. Ze zijn beide, afzonderlijk van elkaar, al ruim 10 jaar als zelfstandig adviseur actief in de wereld van bedrijfsovernames en financieringen.

Managing partner Oscar Mensen: “Voor Overname-Experts is dit een belangrijke stap om de groei van onze opdrachtenportefeuille ook in de komende jaren door te kunnen zetten. Met deze twee nieuwe partners krijgt Overname-Experts landelijke dekking. Zowel Ron als Thijs brengen een wereld aan relevante ervaring met zich mee. Daarnaast passen ze volledig bij het DNA van onze organisatie en zijn ze beiden actief in Brabant en Limburg. Dit zijn werkgebieden waar wij wat minder actief waren”.

Pustjens heeft Overname-Experts de afgelopen jaren nauw gevolgd: “Ik zie slimme goede mensen, focus op het overnameproces, pragmatisme, no nonsense en een grote gedrevenheid. Laat dat nu een aantal dingen zijn die mij zeer aanspreken.” Ook Muijsenberg herkent in de mensen van Overname-Experts zijn eigen waarden: “Zij tonen een enorm enthousiasme om ondernemers in het MKB hun ambities waar te laten maken. Ik en ook Overname-Experts vinden dat ieder bedrijf een goed vervolg verdient. Daarom begeleiden wij, als onafhankelijk adviseur, ondernemers en ondernemingen bij bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolgingen in het midden- en kleinbedrijf. Ieder bedrijf is uniek, net zoals iedere ondernemer.”

Overname-Experts is een landelijk werkend team van onafhankelijke overname- en financieringsspecialisten. De Overname-Experts zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht: BOBB.nl. Onze adviseurs hebben allen lange ervaring in het begeleiden van bedrijfsovernames en bedrijfsfinancieringen. Met ons (landelijk) netwerk kunnen we ervoor zorgen dat ieder MKB-bedrijf een vervolg krijgt. Onze klanten zijn gerenommeerde bedrijven in het middensegment van het MKB in diverse branches.