Succesvolle verkoop van importeur en groothandel in verbandmiddelen

Opdracht:

De eigenaar van deze onderneming naderde zijn pensioengerechtigde leeftijd en heeft ons gevraagd de verkoop van zijn onderneming te begeleiden. Het bedrijf bestaat al 15 jaar en heeft een goede reputatie opgebouwd. De onderneming doet zaken met zorgverzekeraars, ziekenhuizen en apotheken, drogisterijen etc. Goede omzet en prima marge. Kortom: complex maar wel te verkopen.

Actie:

Uiteraard zijn wij het traject gestart met een aantal gesprekken met de verkoper. Het is best een complexe zaak omdat er ook met zorgverzekeraars werd gehandeld. Uiteindelijk hebben wij een goede analyse gemaakt en zijn wij uitgekomen op een redelijke vraagprijs. Vervolgens zijn wij gaan kijken naar mogelijke kopers. Na diverse gesprekken met mogelijke kopers zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij een afnemer.

 

Resultaat:

Onderhandelen met een afnemer is aan de ene kant gemakkelijk (hij kent de onderneming en de producten), maar aan de andere kant speelt het afbreukrisico dan ook mee. Door zorgvuldig te onderhandelen en te zorgen voor een goede sfeer tijdens de besprekingen zijn wij er met alle partijen uitgekomen. De aandelen van dit bedrijf zijn recent overgedragen aan de Koper.