Succesvolle aankoop onderwijsinstelling

De situatie

Onze opdrachtgever heeft een opleidingsinstituut met meerdere werkmaatschappijen. Hij heeft goede resultaten geboekt en wil graag uitbreiden. Hij kiest daarbij nadrukkelijk voor een overname.

De taak / actie

Mijn opdrachtgever heeft mij een lijst gegeven met bedrijven die mogelijkerwijs bij hem zouden kunnen passen. Hij heeft mij verzocht contact te leggen met deze bedrijven en af te tasten of deze bedrijven over een verkoop willen nadenken. Ook is van belang dat de aan te kopen onderneming “past” bij de groep. Niet geheel onbelangrijk was de vraag om mee te denken over de waarde van de ondernemingen, en hoe de constructie van de beoogde overname op te tuigen.

Bij een tweetal ondernemeringen hebben wij meerdere gesprekken gevoerd.

Het resultaat

Het eindresultaat is dat in januari 2017 er één overname daadwerkelijk gerealiseerd is. Dit klinkt zo gemakkelijk maar zo is het absoluut niet gegaan. Het was een complex proces waarbij verschillende belangen behoorlijk als een dealbreaker op de loer lagen. Al met al is het goed en positief afgerond, en alle partijen zijn tevreden.

 

van links naar rechts Oscar Mensen, Ron Pustjens en Thijs Muijsenberg

Zowel Pustjens als Muijsenberg hebben een uitgebreide achtergrond in bedrijfsovernames, management en bedrijfsfinancieringen, onder andere bij Rabobank en ING. Ze zijn beide, afzonderlijk van elkaar, al ruim 10 jaar als zelfstandig adviseur actief in de wereld van bedrijfsovernames en financieringen.

Managing partner Oscar Mensen: “Voor Overname-Experts is dit een belangrijke stap om de groei van onze opdrachtenportefeuille ook in de komende jaren door te kunnen zetten. Met deze twee nieuwe partners krijgt Overname-Experts landelijke dekking. Zowel Ron als Thijs brengen een wereld aan relevante ervaring met zich mee. Daarnaast passen ze volledig bij het DNA van onze organisatie en zijn ze beiden actief in Brabant en Limburg. Dit zijn werkgebieden waar wij wat minder actief waren”.

Pustjens heeft Overname-Experts de afgelopen jaren nauw gevolgd: “Ik zie slimme goede mensen, focus op het overnameproces, pragmatisme, no nonsense en een grote gedrevenheid. Laat dat nu een aantal dingen zijn die mij zeer aanspreken.” Ook Muijsenberg herkent in de mensen van Overname-Experts zijn eigen waarden: “Zij tonen een enorm enthousiasme om ondernemers in het MKB hun ambities waar te laten maken. Ik en ook Overname-Experts vinden dat ieder bedrijf een goed vervolg verdient. Daarom begeleiden wij, als onafhankelijk adviseur, ondernemers en ondernemingen bij bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolgingen in het midden- en kleinbedrijf. Ieder bedrijf is uniek, net zoals iedere ondernemer.”

Overname-Experts is een landelijk werkend team van onafhankelijke overname- en financieringsspecialisten. De Overname-Experts zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht: BOBB.nl. Onze adviseurs hebben allen lange ervaring in het begeleiden van bedrijfsovernames en bedrijfsfinancieringen. Met ons (landelijk) netwerk kunnen we ervoor zorgen dat ieder MKB-bedrijf een vervolg krijgt. Onze klanten zijn gerenommeerde bedrijven in het middensegment van het MKB in diverse branches.