Succesvolle financiering van een garagebedrijf

De situatie

Een garagebedrijf in Hoogeveen is vanaf hun en mijn start al klant bij mij. Zij hebben eerst de exploitatie van het garagebedrijf overgenomen. Nu krijgen ze de gelegenheid om ook het onroerend goed te verwerven.

De taak / actie

Mijn opdracht was om te onderzoeken of een financiering mogelijk is en om te kijken wat de beste constructie is.

Ik heb een financieringsrapport opgesteld en uiteindelijk zijn wij daarmee bij de huisbankier en bij 2 andere financiers langs geweest.

Het resultaat

Wij hebben een keurige offerte ontvangen van de huisbankier. Er was geen één bank die de volledige aankoop wilde financieren. Er moest nog een aanvullende financiering elders worden geregeld. Een bevriende belegger wilde dit financieren. Uiteindelijk bleek dit niet nodig te zijn omdat de Verkoper van het onroerend goed het gat wel wilde dichten.

Ook weer een mooi proces met een aantal bijzondere ontwikkelingen.

 

van links naar rechts Oscar Mensen, Ron Pustjens en Thijs Muijsenberg

Zowel Pustjens als Muijsenberg hebben een uitgebreide achtergrond in bedrijfsovernames, management en bedrijfsfinancieringen, onder andere bij Rabobank en ING. Ze zijn beide, afzonderlijk van elkaar, al ruim 10 jaar als zelfstandig adviseur actief in de wereld van bedrijfsovernames en financieringen.

Managing partner Oscar Mensen: “Voor Overname-Experts is dit een belangrijke stap om de groei van onze opdrachtenportefeuille ook in de komende jaren door te kunnen zetten. Met deze twee nieuwe partners krijgt Overname-Experts landelijke dekking. Zowel Ron als Thijs brengen een wereld aan relevante ervaring met zich mee. Daarnaast passen ze volledig bij het DNA van onze organisatie en zijn ze beiden actief in Brabant en Limburg. Dit zijn werkgebieden waar wij wat minder actief waren”.

Pustjens heeft Overname-Experts de afgelopen jaren nauw gevolgd: “Ik zie slimme goede mensen, focus op het overnameproces, pragmatisme, no nonsense en een grote gedrevenheid. Laat dat nu een aantal dingen zijn die mij zeer aanspreken.” Ook Muijsenberg herkent in de mensen van Overname-Experts zijn eigen waarden: “Zij tonen een enorm enthousiasme om ondernemers in het MKB hun ambities waar te laten maken. Ik en ook Overname-Experts vinden dat ieder bedrijf een goed vervolg verdient. Daarom begeleiden wij, als onafhankelijk adviseur, ondernemers en ondernemingen bij bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolgingen in het midden- en kleinbedrijf. Ieder bedrijf is uniek, net zoals iedere ondernemer.”

Overname-Experts is een landelijk werkend team van onafhankelijke overname- en financieringsspecialisten. De Overname-Experts zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht: BOBB.nl. Onze adviseurs hebben allen lange ervaring in het begeleiden van bedrijfsovernames en bedrijfsfinancieringen. Met ons (landelijk) netwerk kunnen we ervoor zorgen dat ieder MKB-bedrijf een vervolg krijgt. Onze klanten zijn gerenommeerde bedrijven in het middensegment van het MKB in diverse branches.